Materialen

Composiet

Composiet

Composiet

Composiet is een samengesteld steen dat bestaat uit quartz, hars en gerecycled graniet. Composiet bladen zijn, dankzij het productieproces, oersterk en in alle mogelijke kleuren te verkrijgen. De werkbladen worden in gepolijst, anticato of gezoet geleverd. De beste kwaliteit is de quartz composiet. Het is een duurzaam en sterk product.


 

Graniet

Graniet

Graniet

Graniet is een stollingsgesteente en is erg hard. Deze soort natuursteen wordt door de vele positieve eigenschappen veel toegepast in en om het huis. Graniet is een 100% natuurlijk materiaal en daarom altijd uniek. Het is erg duurzaam en gaat met de juiste toepassing levenslang mee. Tevens is het materiaal kras-, hitte- en zuurbestendig en bovendien stoot- en slijtvast. Graniet is zeer gebruiks- en onderhoudsvriendelijk.


 

Hardsteen

Hardsteen

Hardsteen

Hardsteen is een sedimentgesteente. Het is een kalkzandsteen die ook wel Blauwsteen of Arduin wordt genoemd door de blauwgrijze kleur die de steen heeft. De steensoort laat zich kenmerken doordat het relatief veel fossielen en kleine skeletten van zeedieren bevat.


 

Keramiek

Keramiek

Keramiek

Het keramische keukenblad is relatief nieuw in de keukenwereld. Een keukenblad van keramiek wordt volledig gemaakt uit natuurlijke materialen welke onder een zeer hoge temperatuur wordt gebakken. Hierdoor ontstaat een licht maar robuust materiaal dat erg geschikt is om te gebruiken als keukenblad. De matte en tegelijkertijd natuurlijke uitstraling van keramiek gecombineerd met de uitstekende praktische eigenschappen van het materiaal zorgen ervoor dat keramische keukenbladen bijzonder populair zijn.


 

Marmer

Marmer

Marmer

Vloeren van marmer zijn prachtig, tijdloos en duurzaam. Een vloer van natuursteen geeft een ruimte veel allure en een sfeervolle uitstraling. Marmer is een zachtere natuursteensoort. Je herkent het materiaal aan de vaak ge-aderde structuur. Het heeft een natuurlijke uitstraling en is allerlei kleuren te krijgen.
Marmer is bestand tegel normale gebruiksbelasting.

X